Κοτόπουλο Με Τραχανά Ή Πλιγούρι από τη Θράκη
Υλικά
1 κοτόπουλο βρασμένο
3 φλιτζάνες τραχανά χονδρό
9 φλιτζάνες από το ζωμό της κότας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ? 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
½ φλiτζάνα λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια βάζουμε το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουνε τον τραχανά. Το αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις και το αδειάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει το κοτόπουλο. (αν ο ζωμός είναι λιγότερος από την ποσότητα που θέλουμε προσθέτουμε νερό). Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και ο τραχανάς να πιάσει μια ροδαλή κρούστα.