Υλικά
συκωταριά: 1 από αρνί ή κατσίκι
μπόλιες: 2 (μπόλια είναι η πέτσα που σκεπάζει το αρνί)
κρεμμύδια φρέσκα: 500 γρ.
άνηθος: 1 ματσάκι
δυόσμος: 2-3 φύλλα
κουκουνάρι: 1/2 φλιτζάνι
σταφίδες μαύρες: 1/2 φλιτζάνι (προαιρετικά)
ρύζι: 1/2 φλιτζάνι
βούτυρο: για το τσιγάρισμα
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
λεμόνι: 1, ο χυμός
ξίδι: λίγο

Ζεματίζετε τη συκωταριά και την ψιλοκόβετε, όπως για τη μαγειρίτσα. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Λιώνετε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζετε τη συκωταριά.Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και τα τσιγαρίζετε άλλα 3?.

Προσθέτετε το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνετε την μπόλια σε κρύο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο ξίδι, την ξεπλένετε με κρύο νερό, την τεντώνετε για να ανοίξει και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε ένα ένα τα κομμάτια της μπόλιας πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού λίγη γέμιση και τυλίγετε σε πακετάκια. Τα τοποθετείτε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200ο C για 1 ώρα περίπου.

Σβήνετε τους τζιγεροσαρμάδες με το χυμό ενός λεμονιού, λίγο πριν τους σερβίρετε.

πηγή http://www.icookgreek.com

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>