Κολοκυθόπιτα
Υλικά:
800 γρ φύλλα κρούστας
2 κιλά κίτρινη κολοκύθα
400 γρ καρύδια
200 γρ γαλέτα
100 γρ σταφίδες
100 γρ ζάχαρη
κανέλλα και γαρύφαλλο τριμμένα
200 ml χυμό πορτοκαλιού
λάδι γιά τα φύλλα
Για το σιρόπι:
400 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
1/2 λεμόνι
1 ξύλο κανέλλας
Εκτέλεση:
Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και την ψήνουμε με λίγο ηλιέλαιο για 30 λεπτά στους 180 C.
Την στραγγίζουμε με προσοχή χωρίς να την λιώσουμε και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνουμε 2-3 φύλλα στο ταψί, απλώνουμε λίγη από την γέμιση και συνεχίζουμε με φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.Ψήνουμε στους 170 C για 1 ώρα περίπου.Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι.Το βράζουμε για 15 λεπτά.Την περιχύνουμε με κρύο σιρόπι όταν βγει από τον φούρνο.