Τουλουμπάκια

Υλικά
αλεύρι δυνατό: 1 ½ φλιτζάνι
αλάτι: λίγο
βανίλια: λίγη
νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
ζάχαρη: 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι του τσαγιού
αυγά: 7
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι :
νερό: 1 ½ φλιτζάνι νερό
ζάχαρη: 2 φλιτζάνια ζάχαρη
μέλι: ½ φλιτζάνι μέλι

Για το γαρνίρισμα :
καρύδια: 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Βράζετε σε δυνατή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει δυνατά, σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε με μια κίνηση το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα μ’ ένα ξύλινο κουτάλι έως ότου γίνει ζύμη σφιχτή, που ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Ρίχνετε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και την αφήνετε να κρυώσει για 8′?10′. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε το σιρόπι: Ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα τα υλικά και τα βράζετε για 6′-7′. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Χτυπάτε τη ζύμη με το γάντζο ζυμώματος ρίχνοντας μέσα ένα ένα τα αυγά.

Σε φριτέζα ζεσταίνετε άφθονο καλαμποκέλαιο. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με σχήμα αστεριού και άνοιγμα 1 εκ. Πιέζετε τη σακούλα του κορνέ και κόβετε με υγρό μαχαίρι κορδόνια ζύμης μήκους 6-5 εκ. ρίχνοντας τα μέσα στο καυτό λάδι.

Τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Τα ρίχνετε κατόπιν στο σιρόπι, τα αφήνετε 5′ και ύστερα τα βάζετε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε γαρνίρετε με καρύδια.

πηγή http://www.icookgreek.com/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.