Σουβάν κεφτέδες

Υλικά

  1. 1 κιλό μοσχαρισιο κιμά
  2. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα,μουλιασμένο σε γάλα
  3. 1 κιλό κρεμμύδια
  4. 1 κουτάλι ντοματοπολτό διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό (ή φρέσκιες ντομάτες)
  5. 3 κουταλιές βούτυρο
  6. 3-4 αυγά χτυπημένα σε ομελέτα

Εκτέλεση

Ζυμώστε τον κιμά με το ψωμί και τα μπαχαρικά και πλάσετε τους κεφτέδες. Κόψτε τα κρεμυδάκια σε φέτες και ζεματίστετα σε βραστό νερό για ένα λεπτό. Αφήστε τα να σταγγίξουν και απλώστε τα σε ένα ταψί μαζί με τον ντοματοπολτό και το βούτυρο. Τοποθετήστε από πάνω τους κεφτέδες περιχύστε τους με τα αυγά και ψήστε σε 200 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

(θρακιώτικη συνταγή για τις απόκριες)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.