Υλικά:(για 40 με 45 κομμάτια)

1 κιλό κιμά(κατά προτίμηση μισό μισό αρνίσιο και χοιρινό)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
   Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά και κύμινο, ρίγανη, φύλλα μαϊντανού ψιλοκομένα)
   Λίγο ελαιόλαδο, ζωμός κρέατος
   Φύλλο για πίτα

Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και όταν ροδίσουν προσθέτουμε τον κιμά και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για λίγο στη φωτιά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λεκανάκι, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο νερό, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει αλλά και να μαλακώσει το ρυζι. Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα 7εκ. Χ 7εκ. και γεμίζουμε το καθένα με μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά. Πιάνουμε τις 4 άκρες του φύλλου και τις ενώνουμε κλείνοντας το σαν πουγκί. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, τοποθετούμε τα πουγκιά και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C επί 15 με 20 λεπτά ώστε να ροδίσουν. Με την τρυπητή κουτάλα βαφτίζουμε τα πουγκιά στο ζωμό του κρέατος, που πρέπει να είναι καυτός. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα με λίγο ζωμό και με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας (και αν έχουμε με το βρασμένο κρέας στο πλάι).

Tags:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>